1968 - Bernard Chapel - a jelenlegi vezérigazgató édesapja - megalapítja SEAT-ot. A családi vállalkozás székhelye egy Párizs melletti elõváros, Montfermeil. A vállalat mûanyag légtechnikai eszközök gyártására szakosodott, beleértve a mûanyag ventilátorokat, füstelszívó ernyõket stb.

1986 - A SEAT beindítja a Franciaországon kívüli értékesítéseket; elõször a belga piacon.

1988 - Az új, és még ma is meglévõ 'SEAT' típusjelû PP (polipropilén) centrifugacsalád piacravitele. Az egyedülálló és színes dizájn hamarosan népszerûvé válik mind a belföldi, mind a külföldi piacon.

1993 - A Thermo-SEAT leányvállalat megalapítása a Magyar Köztársaságban. A Thermo-SEAT Kft-nek Magyarországon napjainkban már 23 márkaképviselete is mûködik. A Thermo-SEAT Kft szállítja az elszívó ventilátorok jelentõs részét a magyarországi vegyifülke forgalmazók részére. A Veszprémi Egyetemen, a Miskolci Egyetemen, az ELTE új épületeiben, a Debreceni Élettudományi Egyetemen a korszerû, új központi laboratóriumok elszívását SEAT típusú normál és robbanásbiztos ventilátorokkal alakították ki. A gyógyszeriparban és a vegyiparban, többek között a Richter Gedeon Rt-ben, az EGIS Gyógyszergyár Rt-ben, a CHINOIN-Sanofi Rt-ben és a MOL Rt-ben több száz darab SEAT típusú, elsõsorban ATEX kivitelû robbanásbiztos ventilátor üzemel.

1995 - A SEAT kiegészíti a termékcsaládot a 'JET' típusjelû csõventilátorokkal.

1996 - A "Seplast" leányvállalat magalapítása a Cseh Köztársaságban

1997 - Megszületik a 'SEAT Kontrol' légáramlás-szabályozás a füstkamrák részére. Ez a berendezés hamarosan a francia laboratóriumi bútorgyártók és berendezõk elõnyben részesített ellenõrzõ és szabályozó készülékévé válik.

1998 - A 'STORM' típusjelû magasnyomású ventilátorok bevezetése.

1999 - Az amerikai kontinensek piacának teljes lefedésére a "Plastec" leányvállalat megalapítása. Az eredetileg Philadelphia körzetében mûködõ vállalat azóta áttelepült Bradentonba (Florida).

2005 - A SEAT átköltözteti irodáit és gyárát Verniolle-ba, mely Toulouse-tól egy órányira, délre fekszik a Pireneusok lábánál. A vadonatúj gyár és irodaépület zöldberuházásként épült, feladata, hogy fedezze a gyorsan növekvõ bel- és külföldi igényeket.

2006 - Bevezetik a piacra a 'SEAT AirControl' légáramlás-szabályozás új generációját. A SEAT Ventilation SA két számjegyû növekedési rátát könyvelhet el; ma már 45 országban van jelen képviseleteivel.
kp