1993 ÓTA MAGYARORSZÁGON!

 

 


 A Lachem-Hood Kft a SEAT márkanevû radiális mûanyag ventilátorokat forgalmazza.

A berendezések igen széles skálán vegyszerállóak, mivel alapanyaguk üvegszálas polipropilén. Az alapanyag nagyfokú szívóssága és szilárdsága következtében a ventilátorok önhordóak.

Laboratóriumokban és ipari üzemekben az elszívott közeg nemcsak korrodáló hatású, hanem sok esetben robbanásveszélyes gázokat és gõzöket is tartalmaz.

A SEAT cég ATEX Megfelelési Nyilatkozatában megadott védelmi jel szerint a ventilátorok konstrukciós megoldása biztosítja a robbanásbiztosságot.

A robbanásbiztos SEAT ventilátorok 2014/34/EU Direktiva szerinti ATEX Megfelelőségi Tanúsitvánnyal rendelkeznek!

A Megfelelési Nyilatkozat alapján robbanásveszélyes környezetben használatra alkalmasak a forgalomba hozott és az alábbiakban megnevezett készülékek

VENTILÁTOR TÍPUS: SEAT, JET, STORM, RU/Roof Unit/ gáz közeghez

VÉDELMI JEL: CE EX II 3 G c II BT4

Megfelelnek:

  • a 94/9 EK irányelv rendelkezéseinek
  • 96-1010 rendelet 8 mellékletének
  • eleget tettek az L.C.L.E. laboratóriumban végrehajtott az EN 13463 szabvány által elõírt tesztsorozatnak.

A SEAT normál és ATEX kivitelû robbanásbiztos ventilátorok fordulatszám szabályozható villanymotorral mûködnek.

 

TÁJÉKOZTATÁS
Az energiával kapcsolatos termékek környezetbarát tervezési kötelezettségeinek előírásairól, valamint forgalomba hozatalának és megfelelőségi értékelésének feltételeiről.
Az Európai Bizottság 327/2011/EU rendelete értelmében meghatározták - első szakaszban 2013. január 1.-től - a ventilátorok energiafelhasználási hatásfokára vonatkozó követelményeket.
E szerint a termékinformációs követelményeket jól látható módon fel kell tüntetni a ventilátor műszaki dokumentációjában, vagy a ventilátor gyártójának internetes honlapján.

Ez a rendelet nem alkalmazandó azokra a ventilátorokra, amely

- a 94/9 EK európai parlamenti és tanácsi irányelv értelmében kifejezetten robbanásveszélyes környezetben történő üzemelésre vannak tervezve,
- mérgező, nagy mértékben korrozív körülmények között üzemelnek.

A SEAT Ventilation SA által gyártott centrifugális műanyag ventilátorok a fenti besorolásba tartoznak, így a rendelet a SEAT típusú ventilátorokra nem vonatkozik.


Az új 2014/34 EU szabvány az ATEX ventilátorok teljesítményét érinti.
Mivel a SEAT Ventilation SA által gyártott ventilátorok mentesültek a teljesítménnyel kapcsolatos előirás alól, ez a rendelet a SEAT típusú ventilátorokra nem vonatkozik.


 

 
kp